Bridal gowns, couture, Couture Spring 2012, Inspiration, veil, Wedding

Couture Bridal Spring 2012

Yllättävää kyllä, kovin monella suunnittelijalla ei ollut varsinaista morsiuspukua couture mallistossaan. Useammalta löytyi kuitenkin jokin valkoinen iltapuku -niitä vaan ei oltu nostettu siihen tärkeään osaan. Morsiuspuvut erottaa siis couture mallistossa siitä, että ne sulkevat näytöksen. Malli jolla puku on päällä tulee siis lavalle viimeisenä joko hetki ennen suunnittelijaa tai suunnittelijan kanssa. Sulhasia harvennin näkyy näissä. Tosin Chanelilla sekin taisi pariin kertaan tapahtua.

Kuten couturessa muutenkin mennään tavallisen pukeutumisen reunan yli suoraan satumaailmaan. Ja vaikka viimeaikoina ovat myös couture mallistot rauhoittuneet talouselämän laman vuoksi, ovat ne silti vielä hyvin mielikuvituksellisia. Mikä on myös niiden jujuna. Couturea tehdään vain ne yhdet kappaleet, vaatteet ommellaan käsin alan parhaiden ammattilaisten avulla ja materiaaleina käytetään vain kaikkein parhaita kankaita, kristalleja, pitsejä ja paljetteja. Siis jotain aivan vastakohtaista H&M:lle ja muulle nykyajan vaatetusteollisuudelle.

Se koska Couture kokee konkurssin on ollut puheenaiheena jo muutaman vuoden ja Christian Lacroix -couturen kuninkaallinen- joutuikin jättämään sen kannattamattomuuden vuoksi pois. Samalla jäi pois myös naisten ready to wear mallisto. Elämme siis mielenkiintoisia aikoja. Joko vaatteiden arvostus elpyy ja tämä käsityöläisala saa ansaitsemansa arvostuksen takaisin siihen loistoon mitä se oli parhaina päivinään tai sitten ihmisten vaatimus yhä nopeammalle ja halvemmalle vaateteollisuudelle jatkuu ja nämä kaksi kumoavat toisensa.

Ja niin, jos saisin näistä puvuista valita mieleiseni olisi se joko Valentinon hempeä sifonki unelma tai Chanelin moderni lyhyt morsiuspuku. Pidän myös Elie Saabin luomuksesta oikein paljon, mutta tuo pääntie ei jotenkin vain kolahda -vaikka rakastan ajatusta vähän eri värisestä puvusta! Mutta lähinnä käytäntöä ihastutti tuo Jean Paul Gaultierin huntu. Aivan täydellinen, pituus on ihana (siis aivan liian pitkä) ja hiuslaskokset hunnun helmassa tekevät lopputuloksesta modernin ja romanttisen. Ja vähän erilaisen kuin sen tavallisen joko pitsi, päärme tai satiininauha reunallisen.

Surprisingly few designer had a bridal look in their couture collection. Most collection did show a white evening gown, but they weren’t put as the last of the show. The classic place of the bridal look in couture collections. Couture tends to be a bit more adventurous than anything else in the clothing industry. And I think it is a good thing. Couture has calmed down a lot by the financial depression but still has that extra inch with the spectacular tailoring, materials and professionals behind these collections.

My favorites out of these are Valentino’s romantic gown or Chanel’s modern short dress. I also adore the Elie Saab gown, but mostly because of the color and print -not so much for the neckline. But what I actually got from these is the veil in Jean Paul Gaultier. I want one just like it. Perfect by length (which is way too long) and the details at the hem of it are modern yet romantic.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Valentino

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Jean Paul Gaultier

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Maxime Simoens

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Elie Saab

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Chanel

SOURCE: Style.com

Mikä on sinun suosikkisi? Who is your favorite?

Standard

5 thoughts on “Couture Bridal Spring 2012

  1. Hi! Thank you very much for stopping by! Great post, I love the Valentino dress, there quite a few gowns in the collection that I really liked. Are you going to sew your gown yourself?
    Kisses,
    Natalia

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s