Collection, couture, Couture Spring 2012, designer, fashion week

Couture spring 2012 part 2

I did the first part two weeks ago, I know. But I’ve just been so busy/lazy that I haven’t got this out before. But better late than never, right?

Tiedän, tein tuon ekan osan jo kaksi viikkoa sitten, mutta tämä tulee nyt vasta! Olen vaan ollut niin kiireinen ja laiska, että en saanut tätä aikaisemmin ulos. Anteeksi. Mutta parempi myöhään, kuin ei milloinkaan? Eikös?
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Elie Saab is for long been my favorite couture designer. The collections are sophisticated, timeless, delicate and feminine. Details just keep on coming and coming. And just for the pleasure of it, it’s so much more fun to look at pretty dresses than everyday casual wear. Again the collection by Mister Saab is filled with pastel shades and is topped up with lace and other light materials. The dresses are also filled with romantic beadings that give them more texture and bring a bit of nature in to the dresses with their leaf and flower shapes. If I only had all the money in the world I would definitely walk down the aisle with his design. So utterly romantic they are I don’t have to think that twice.

Elie Saab on aina ollut lempi couture suunnittelijani. Mallistot ovat aina hienostuneita, ajattomia, herkkiä ja naisellisia. Yksityiskohdista ei ole puutetta. Ja onhan iltapukujen katselu paljon ihanampaa kuin arkivaatteiden? No minusta ainakin! Taas kerran herra Saab teki hyvin pastelli sävyisen malliston, jossa on käytetty paljon pitsiä ja muita henkäyksen kevyitä materiaaleja. Puvuissa loistavat myös kauniit kirjailut, joilla on haettu pukuihin hieman tekstuuria ja ilmettä luonnosta kukka ja lehti aiheisin koristein ja kirjailuin. Jos minulla olisi kaikki maailman raha astelisin alttarille varmasti tämän herran suunnittelemassa puvussa. Niin täydellisen romanttisia ne ovat, että ei tarvitse kahta kertaa miettiä asiaa.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Christian Dior’s collection is beautiful and very coherent. In spite of them still not having a new head designer the collection is very successful. I have to admit that the collections before were always a tad too much for me. Yes, very beautiful and stunning. But not so much of actually clothes designer for real women to wear. More like theatre or opera gowns -for the stage that is. Though this collection has lots of drama in the true Dior style they still look much more approachable and I think that will show results on the red carpet as more Dior on the ladies.

Christian Diorin mallisto on kaunis ja hyvin yhtenäinen. Huolimatta siitä että pääsuunnittelijaa ei ole taloon vieläkään saatu. Myönnän että aiemman pääsuunnittelijan mallistot olivat aina minulle vähän liikaa, joskin ne olivat upeita, mutta aina jäi tunne että ei oltu osattu rauhoittua ajoissa ja puvuista oli tullut teatteri tai ooppera-asuja -lavalle, ei niinkään iltapukuja oikeille naisille. Tässä mallistossa tuo asia on korjattu. Vaikka siinä Dior’maiseen tapaan on myös yliampuvan leveää helmaa ja dramaattisia pukuja ovat ne silti kauniita ja käytettävissä olevia. Eivätkä näytä esimerkiksi kukkasilta, niinkuin joku vuosi sitten.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Chanel is such a classic I feel it’s a fashion house that every fashionista just has to love. From season to season. No exceptions. I feel like the collections follow the same pattern. The same neckline we see on the picture on the left. It seems to find it’s place in every collection. In coats, blouses, dresses, gowns etc. Also the shift dresses with pockets and the long gowns with pockets and slim skirt with loose silhouette. I admire Karl for many reasons, but I have to say that lately I have not been so into Chanel as I used to be. Karl does most amazing job at Fendi so he’s not to blame. Don’t know what is though.

Chanel on jo niin klassikko, että välillä tuntuu, että siitä on pakko tykätä. No omasta mielestäni tämä mallisto noudatteli aiempien tyyliä. Kyllä tässä oli uusi värimaailma muistaakseni sinisen 55 eri sävystä ja yksityiskohtia ja materiaaleja käytetty hieman erilailla. Mutta jotkin asiat ovat ja pysyvät Chanelillä. Nuo kaulukselliset venepääntiet löytyvät mallistosta aina, milloin takeissa (kuvassa vasemmalla) milloin puseroissa ja milloin iltapuvuissa. Myös tuo 60-lukuinen suora mekko tyyli toistuu usein (myös kuva vasemmalla). Oikealla olevan kuvan mukaisia kapeita, pitkiä ja vähän löysiä iltapukuja taskuilla löytyy jos ei joka kerta niin ainakin sitten joka toisesta. Onhan tuo nättiä, mutta itse kaipaisin edes hieman muutosta, varsinkin kun on kyseessä niin suuri talo, että kaavojen uudelleen käyttäminen ei ainakaan taloudellisista syistä pitäisi olla pakollista.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Bouchra Jarrar is a old new acquaintance, and I’m charmed by the collection this time too. This collection is more rational than few others as it is more practical and a bit more casual than full blown couture gowns. The stuff that you actually should be spending your money with. The collection was maybe the only one that used fur. Not complete pieces, but as detailing on the collar of few vests. The idea looks nice and fresh to me. Definitely lighter and more easy going than the whole fur vests we have been seeing last seasons. Practical and beautiful.

Bouchra Jarrar on uusi vanha tuttavuus, joka viehättää myös tällä kertaa. Tämä mallisto oli kilpailijoitaan paljon käytännöllisempi. Vähemmän iltapukuja, enemmän siistejä pukuja ja käyttövaatteita. Sellaiseen on aina järkevää panostaa. Tässä mallistossa yhdistettiin taas tuota turkista. Omasta mielestäni hyvin hauskalla tavalla se laitettiin kiertämään pääntietä niin, että kaulaliina ei tuon lisäksi enää tarvita. Käytännöllistä ja kaunista.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Armani Privé never fails in his couture. The gowns have much variety from Oscar’s worthy gowns to some what more “normal” evening wear and cocktail dresses. With looks like these it’s no wonder beauties like Anna Hathaway so often turn to Mister Armani when missing a red carper gown.

Armani Privé on aina yhtä vakuuttava couturessaan. Iltapuvuista löytyy paljon valikoimaa aina Oscar juhlien punaisesta matosta vähän maltillisempiin tilaisuuksiin. Ei ole ihme että Anna Hathawayn kaltaiset kaunottaren kääntyvät niin usein Herra Armanin puoleen. 

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

SOURCE: style.com

Alexis Mabille went full speed this time. The models faces were painted in the color of the outfit and they had huge hats in their heads that represented roses or peonies. The cuts of the clothes were very royal and precious. I wouldn’t be surprised to see some real royals wearing these. The red dress on the left is very nice, I have been looking for the perfect red dress for ages now and this style I really like. Though maybe I can’t really afford a couture dress.

Alexis Mabille veti tällä kertaa ihan täysiä. Mallien kasvot oli maalattu kokonaan pukujen värisiksi ja heidän päihinsä oli kiinnitetty suuret pioneja tai ruusuja imitoivat hatut. Malliston varsinaisissa vaatteissa loisti satiini ja metalli. Leikkaukset olivat hyvin kuninkaallisia ja arvokkaita. Eikä olisi välttämättä menisi ihan ohi, vaikka väittäisinkin, että asiakkaissa saattaa siniverinen tai toinen löytyä. Itsehän olen etsinyt jo vuosia täydellistä punaista mekkoa ja tuo vasemmalla oleva on aika potenttiaalisen näköinen. Vaikka käsinommeltu mittojen mukaan tehty couture puku taitaa kaikessa muussa mielessä olla poissa laskuista.

Standard

7 thoughts on “Couture spring 2012 part 2

  1. I completely agree that Elie Saab is the best couturier when it comes to making simply beautiful dresses, season after season. He never makes anything ugly and the detail is incredible! I was invited to one of his ready-to-wear shows once and it was outstanding – and that wasn’t even the couture. I also agree that Chanel is stagnating; maybe Karl isn’t really giving the brand his full attention?

    xx
    Duck

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s