Collection, F/W 2012, Stockholm Fashion Week 2012

Turnover F/W 2012 collection

This is part of mine and Sini’s group of stories about Stockholm fashion week. To find more about this click here.

Tämä on osa mun ja Sinin kirjoittamaa juttusarjaa Tukholman muotiviikoista. Löytääksesi lisää hommasta klikkaa ylhäällä olevasta “School project – Stockholm fashion week 2012” -napista tai tästä.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Turnover was a brand we hadn’t even heard of before, but came across by accident in ModeCenter. They shared a showroom with Sandwich – another brand from the same company. Even though it was a new acquaintance it was that in the most positive way. This Dutch brand made a good impression with their lookbook and with the fashionable collection. Here are some photos from the F/W 2012 collection.

Turnover oli meille ennen tätä täysin tuntematon merkki. ModeCenterissä päädyimme kuitenkin heidän showroomiinsa, joka oli jaettu samaan firmaan kuuluvan Sandwichin kanssa. Vaikka Turnover oli aivan uusi tuttavuus oli se kuitenkin sitä positiivisessa mielessä. Alankomaalainen merkki vakuutti varsinkin lookbookillaan ja myös muodikkuudellaan. Tässä joitain kuvia syksyn 2012 ja talven 2013 mallistosta.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Turnover is a bit more subtle, clear and business like than Sandwich. Where Sandwich was comfortable and simple everyday clothes is Turnover clearly on the side of business wear. The collection had lots of knits, jackets, trousers and blouses. The very basics of work clothing that is.

Turnover on sisarmerkkiinsä verrattuna asteen hillitympi, selkeämpi ja asiallisempi. Siinä missä Sandwich oli mukavia ja yksinkertaisia arkivaatteita on Turnover selvästi askeleen tai kaksi businespukeutumisen puolella. Mallistossa oli paljon neuleita, jakkuja, siistejä housuja ja siistejä paitoja.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Turnover’s fall collection had equally broken colors like Sandwich, but the amount of colors was smaller. Violet, beige and red being few of the main colors. And like it is natural to business wear these days was black strongly present in the collection also. The materials were feminine and of good quality and there were lots of different knits.

Turnoverin malliston värimaailma oli yhtälailla koostettu murretuista sävyistä kuten Sandwichinkin, mutta värien määrä oli pienempi ja päävärejä olivat muun muassa violetti, beige ja punainen. Business pukeutumiselle luonnollisella tavalla myös musta oli läsnä vahvasti mallistossa. Materiaalit olivat siistejä ja naiselisia ja esimerkiksi erilaisia neuleita oli paljon. 

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Turnover can be found in Northern and Western Europe. They don’t have their own online store, but from online stores like Stripes and Get my fashion you can find them.

Turnoveria löytää Suomesta suurimmista kaupungeista ja Euroopassa saatavuus painottuu Pohjois- ja Länsi-Eurooppaan. Omaa verkkokauppaa merkillä ei ole, mutta nettikaupoista kuten Stripes ja Get my fashion löytyy merkin vaatteita.

Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s