Collection, F/W 2012, Stockholm Fashion Week 2012

Soya Concept Fall/Winter 2012

This is part of mine and Sini’s group of stories about Stockholm fashion week. To find more about this click here.

Tämä on osa mun ja Sinin kirjoittamaa juttusarjaa Tukholman muotiviikoista. Löytääksesi lisää hommasta klikkaa ylhäällä olevasta “School project – Stockholm fashion week 2012” -napista tai tästä.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

At the Modecenter we visited at Soyaconcept showroom, which was familiar to one of us before, but we of course wanted a sneak peak of what was coming from them for next fall. Soyaconcept is a Danish high street brand who’s target audience are young women and the prices are equal to that.

ModeCenterissä tutustuimme myös Soyaconceptin showromiin, joka oli toiselle meistä jo ennestään tuttu. Toki halusimme tutustua vähän paremmin ensi syksyn mallistoon. Silloin kun me vierailimme messuilla soyan väki pystytti vielä aluettaan ja olettaisin että kaikki vaatteet eivät vielä olleet esillä. Soyaconcept on tanskalainen tuotemerkki ja heidän vaatteitaan löytää aika hyvin suomestakin ympäri maata.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

The fall/winter 2012 collection was trendy and young, it consisted mostly of casual wear. The clothes of the collection were easy to combine with other pieces.
Mallisto oli tyyliltään trendikäs ja nuorekas, joka koostui pääasiassa rennommista arkivaatteista. Malliston vaatteet olivat helposti yhdisteltäviä naisten perusvaatteita. Vaatteet olivat melko yksinkertaisia ja hillittyjä.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

The colorpalette of the collection were quite dark and subtle, the main colors were black and grey. To brighten the collection colors like beige, orange, fuchsia and dark petrol were used.
Malliston värimaailma oli pääasiassa melko tumma ja hillitty, pääväreinä olivat musta ja harmaa. Tummia värejä piristämässä oli käytetty beigeä, oranssia, fuksiaa ja tummaa petrolinsinistä.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

The materials of the collection were cotton, polyester and viscose. There were a lot of beautifully cascading fabrics. There were fake leather pants, blouses and blazers but also sheer and lace tops in the collection. There were also some graphic patterns used in the collection.

Materiaaleina mallistossa oli käytetty muun muassa puuvillaa, polyesteriä sekä viskoosia ja mallistossa oli paljon kauniisti laskeutuvia kankaita. Tekonahkaisten housujen, paitapuserojen ja jakkujen lisäksi mallistosta löytyi myös ohuita ja läpikuultavia sekä pitsisiä yläosia. Mallistossa oli käytetty myös jonkin verran erilaisia graafisia kuoseja.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

The pieces of Soyaconcept are affordable and can be found all around Europe and also from Canada.

Soyaconceptin vaatteet ovat hinnaltaan melko edullisia ja peruslaatuisia. Jälleenmyyjiä löytyy ympäri Tanskaa ja Euroopaa. Suomesta.   Netistä Soyaconceptinvaatteita voi ostaa muun muassa täältä.Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s